Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00 > 6932469656Thunderbolt

Apple Software Update: Thunderbolt Display Firmware Update v1.2!DOWNLOAD

System Requirements:
10.9.4 and later

This update improves reliability when connecting devices to the Apple Thunderbolt Display, and addresses a rare issue that may cause the display to go black.

Καλώδια οπτικών ινών για την τεχνολογία Thunderbolt!
Πραγματικότητα γίνονται πλεον τα οπτικά καλώδια που θα χρησιμοποιηθούν για την γνωστή τεχνολογία γρήγορης διαμεταγωγής δεδομένων, Thunderbolt, κάτι που είχε αρχικά ειπωθεί πριν από ένα χρόνο, όταν η κυκλοφορία τους και η έλευσή τους στα ράφια των καταστημάτων δεν αποτελούσαν κάτι περισσότερο από φήμες.

Η μετάβαση στα συγκεκριμένα καλώδια οπτικών ινών θα έχει πολλά πλεονεκτήματα, κυρίως όμως θα προσφέρει γρηγορότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 100Gbps αλλά και μεγαλύτερα καλώδια σε μήκος (έως και 30 μέτρων).

Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν καλώδια χαλκού που η ταχύτητα περιορίζεται στα 10Gbps και το μήκος του καλωδίου στα 3 μέτρα. Η Sumitomo Electric Industries, ισχυρίζεται ότι είναι η εταιρεία που η Intel έχει πιστοποιήσει και εμπιστευθεί επισήμως το δύσκολο έργο της μαζικής παραγωγής καλωδίων οπτικών ινών για την τεχνολογία Thunderbolt.

Το σίγουρο είναι ότι και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν ενώ η άφιξή τους στα ράφια των καταστημάτων αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο 2013. Άγνωστη παραμένει προς το παρόν η τιμή τους αλλά αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με αυτή των καλωδίων χαλκού.

Άλλωστε ένας λόγος που τα καλώδια Thunderbolt κοστίζουν, είναι ότι αυτά έχουν εξειδικευμένα ηλεκτρονικά chips στο εσωτερικό τους, που η παραγωγή τους είναι αρκετά δαπανηρή. Η Intel από την μεριά της υπόσχεται να μειώσει τα κόστη με την διάθεση νέων controllers μέσα στο 2013.

Ένα μειονέκτημα των ινών είναι ότι δεν θα μπορούν να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον και την πρόταση μιας υβριδικής λύσης που θα κάνει εφικτή την μεταφορά ενέργειας αλλά και δεδομένων μέσα από τα συγκεκριμένα καλώδια.

Apple Software Update: Thunderbolt Firmware Update v1.1DOWNLOAD

Version: 1.1
Post Date: Nov 27, 2012
Download ID: DL1612
File Size: 442 KB
System Requirements
OS X Lion 10.7.4 or later

About Thunderbolt Firmware Update v1.1

This update addresses an issue with MacBook Pro (mid 2012) and some Thunderbolt cables that may prevent bus-powered Thunderbolt devices from functioning properly.