Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00 > 6932469656Intel

Intel: Έρευνα για το μέλλον της τεχνολογίας!
Το μέλλον της τεχνολογίας μπορεί να καθορίζεται από τη δυσπραγία της γενιάς των Millennials (ηλικίες 18-24), τις γυναίκες-οπαδούς της τεχνολογίας και τους εύπορους αλτρουιστές δεδομένων. Η έρευνα της Intel αποκαλύπτει τους μεταβαλλόμενους τεχνολογικούς υποστηρικτές και τις στάσεις τους: οι νέοι της γενιάς των Millennials είναι απαιτητικοί με την τεχνολογία, οι γυναίκες την προωθούν και οι ψηφιακά εύποροι μοιράζονται τον πλούτο των δεδομένων τους. Τα σημαντικότερα σημεία:

 • Πενήντα εννέα τοις εκατό των ατόμων που ανήκουν στη γενιά των Millennials δηλώνει, ότι οι άνθρωποι είναι υπερβολικά εξαρτημένοι από την τεχνολογία, η οποία συμβάλλει στη μείωση της ανθρώπινης επαφής, ενώ δηλώνουν ότι επιθυμούν περισσότερο προσωπική τεχνολογία η οποία θα αντιλαμβάνεται τις συνήθειές τους. Σε αντάλλαγμα, οι νέοι της γενιάς αυτής είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις ψηφιακές πληροφορίες τους με τους άλλους.

 • Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες ηλικίας άνω των 45 ετών, είναι πιο πιθανό να εκφράζονται υπέρ της τεχνολογίας συγκριτικά με νεότερες γυναίκες, δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία αρκετά και υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην ευημερία μιας χώρας.

 • Άτομα υψηλότερου εισοδήματος είναι πιο πιθανό, σε παγκόσμιο επίπεδο, να μοιραστούν τις πληροφορίες τους ανώνυμα και να επιτρέψουν την παρακολούθηση των συνηθειών εργασίας τους. Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2013- Μια νέα μελέτη, που ανατέθηκε από την Intel Corporation και πραγματοποιήθηκε από την Penn Schoen Berland, εξετάζει τις παγκόσμιες στάσεις απέναντι στην τεχνολογική καινοτομία και αμφισβητεί τις υπάρχουσες αντιλήψεις αναφορικά με τους πρωταθλητές της τεχνολογίας και τις τάσεις. Η έρευνα αποκαλύπτει, ότι τα άτομα που ανήκουν στη γενιά των millennials (ηλικίες 18-24), είναι οι λιγότερο ενθουσιώδεις με τη σημερινή τεχνολογία, είναι όμως αισιόδοξοι για τη μελλοντική τεχνολογία που θα προσφέρει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, ενώ παράλληλα οι γυναίκες στις χώρες των αναδυόμενων αγορών, είναι οι πιο αισιόδοξες σχετικά με τις καινοτομίες στον τεχνολογικό τομέα.

Η δυσπραγία της γενιάς των Millennials: Οι νέοι επιζητούν πιο προσωπική τεχνολογία Το «Βαρόμετρο Καινοτομίας Intel» αποκαλύπτει, ότι οι Millennials παρουσιάζουν σε παγκόσμια κλίμακα, μια έντονη αντίθεση με τη φήμη τους ως ψηφιακοί ιθαγενείς που δεν μπορούν να δώσουν αρκετό χώρο από τη ζωή τους στην τεχνολογία. Η πλειοψηφία των Millennials συμφωνεί ότι η τεχνολογία συμβάλλει στη μείωση της ανθρώπινης επαφής και ότι η κοινωνία βασίζεται πάρα πολύ σε αυτή. Ωστόσο, οι Millennials, υποστηρίζουν επίσης, ότι η τεχνολογία βελτιώνει τις προσωπικές τους σχέσεις (69 τοις εκατό) και ότι ελπίζουν οι καινοτομίες να επηρεάσουν θετικά την εκπαίδευση (57 τοις εκατό), τις μεταφορές (52 τοις εκατό) και την υγειονομική περίθαλψη (49 τοις εκατό). Αυτή η γενιά είναι επίσης ελαφρώς πιο πρόθυμη σε σχέση με τους συνομιλήκους σε παλαιότερες εποχές, να μοιραστούν ανώνυμα ημερομηνίες γέννησης, εγγραφές από συστήματα GPS και ιστορικό online αγορών, αν συμβάλλει στη βελτίωση εμπειριών.

«Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι η γενιά των Μillennials απορρίπτει την τεχνολογία, αλλά υποψιάζομαι ότι η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα», δήλωσε η Δρ. Genevieve Bell, ανθρωπολόγος και διευθύντρια του Τμήματος Αλληλεπίδρασης και Ερευνητικής Εμπειρίας στα εργαστήρια της Intel. «Ένας διαφορετικός τρόπος για να αναλυθούν τα συμπεράσματα θα μπορούσε να είναι, ότι οι Millennials θέλουν η τεχνολογία να κάνει περισσότερα για αυτούς, κάτι το οποίο σημαίνει πως έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε προκειμένου να την καταστήσουμε πολύ πιο προσωπική και λιγότερο περίπλοκη».

Οκταπύρηνους επεξεργαστές υπόσχεται η Intel!
Από ότι φαίνεται οι διαρροές πληροφοριών από την Intel δεν έχουν τέλος και αυτή τη φορά αφορούν τα σχέδια της εταιρίας για το δεύτερο μισό του 2014 και την παρουσίαση του Premium Desktop πλάνου της εταιρίας που περιλαμβάνει με τέσσερις λέξεις: Haswell-E, DDR4 και X99 chipset.

Η Haswell-E βελτίωση της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής θα είναι οτι καλύτερο έχει να προσφέρει η εταιρία στα 22nm και θα έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία με οκτώ (8) πυρήνες και μία με έξι (6) και με υποστήριξη hyper-threading, ή αλλιώς δώδεκα (12) και δεκαέξι (16) threads. Στο desktop. Για κάθε πυρήνα θα αναλογούν 2,5MB L3 Cache φτάνοντας συνολικά τα 20MB στις καλές εκδόσεις, ενώ το TDP αναμένεται να μείνει στα επίπεδα των 150W.

Οι νέοι επεξεργαστές θα συνοδεύονται από ένα νέο chipset, το X99, με μεγαλύτερη αλλαγή την υποστήριξη της DDR4μνήμης σε quad channel υλοποίηση. Οι συχνότητες που θα υποστηρίζονται για αρχή θα είναι από 1333MHz μέχρι 2133MHz, όποιος θέλει πιο πολλά MHz θα πρέπει να καταφύγει στο overclocking.

Παράλληλα το X99 θα υποστηρίζει μέχρι έξι USB 3.0, οκτώ USB 2.0 και δέκα SATA3. Τέλος όλα αυτά θα συνδυάζονται με το socket LGA 2011, αλλά όχι το τωρινό που ξέρουμε, αλλά μία νέα έκδοση με όνομα LGA 2011-3, με διαφορετική τοποθέτηση των pins για "καλύτερη" απόδοση όπως λέει η εταιρία.

Apple και Intel σχεδιάζουν το «έξυπνο» ρολόϊ!
Επικαλούμενα πηγές της βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρονικών, κινεζικά sites και blogs τεχνολογίας ισχυρίζονται πως Apple και Intel συνεργάζονται επάνω σε ένα «έξυπνο» ψηφιακό ρολόι καρπού, το οποίο θα συνδέεται μέσω Bluetooth με iOS φορητές συσκευές, όπως τα iPhone και iPod.

Σύμφωνα με το σύνηθες και σχεδόν πάντα εμπορικά αποδοτικό παιχνίδι των φημών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προϊόντα της Apple, αυτό το «έξυπνο» ρολόι δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο μισό του 2013 και να αποτελέσει το νέο πολυπόθητο αξεσουάρ για τους ενθουσιώδεις κατόχους του iPhone.

Εικάζεται ότι θα έχει οθόνη με διαγώνιο 1,5 ίντσας, ειδικά ενισχυμένο κρύσταλλο και η συνδεσιμότητά του θα βασίζεται στο Bluetooth 4.0, το οποίο η Apple έχει υιοθετήσει σε όλα τα νέας γενιάς προϊόντα της -όπως τα MacBook, τα iPad και iPad mini και τα iPhone 4S και 5.

Είναι γνωστό ότι η Intel εργάζεται πυρετωδώς και επενδύει σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη νέων μικροεπεξεργαστών για smartphones και tablets, θέλοντας να προφτάσει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Έρχονται οι Intel Haswell με κατανάλωση μόλις 10 Watts!
Εν αναμονή του ετήσιου συνεδρίου της Intel, το IDF, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, μία διαρροή της τάξης των… 10 Watt, ενισχύει την εικόνα που ήδη υπήρχε, πως η εταιρεία θα δώσει βαρύτητα στην ενεργειακή αποδοτικότητα.

 
Η Intel δείχνει αποφασισμένη να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση των CPU της, κάτι που αναμένεται να βρει εφαρμογή ση νέα γενιά επεξεργαστών, που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Haswell. Από τη στιγμή δε, που ο τρόπος που μετρά το TDP η Intel περιλαμβάνει και τη GPU, ο στόχος των 10 Watt κατανάλωσης, ακούγεται ακόμη πιο εντυπωσιακός.
 
Οι "Haswell" επεξεργαστές που θα δημιουργηθούν, δε θα έχουν καμμία σχέση με τους υφιστάμενους Ivy Bridge, αλλά θα βασίζονται είναι μία εντελώς νέα πλατφόρμα, αξιοποιώντας στο έπακρο την κατασκευαστική μέθοδο των 22 νανομέτρων, καθώς και τα 3D "tri-gate" transistors.
 
Οι Haswell θα διατεθούν σε δύο εκδόσεις: μία με δύο τσιπ και μία με ένα. Το μοντέλο των 10 Watt, θα είναι μονού τσιπ και κατά πάσα πιθανότητα διπύρηνο. Αυτός ο σχεδιασμός "μονού τσιπ" θα είναι αντίστοιχος των Atom, αποτελώντας ουσιαστικά ένα SoC (System on a Chip), όπου όλοι οι ελεγκτές και τα βασικά υποσυστήματα ενός υπολογιστή, ενσωματώνονται στη CPU. Ο προορισμός του εν λόγο τσιπ για την αγορά των tablet είναι προφανής…
 
Μάλιστα, η ενεργειακή αποδοτικότητά του, αναμένεται να ξεπεράσει όχι μόνο τα ανταγωνιστικά SoC αλλά ακόμη και των Intel Atom SoC, με τη διάρκεια ζωής να μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 24 ώρες, σε συστήματα που θα είναι βέλτιστα σχεδιασμένα και η εταιρεία θα βελτιώσει πολύ έναν τομέα στον οποίο πάσχει.
 
Οι νέοι επεξεργαστές, αναμένονται περίπου 10% ταχύτεροι από τους Ivy Bridge, ενώ η απόδοση της ενσωματωμένης GPU αναμένεται τουλάχιστον να διπλασιαστεί. Επίσης, αναμένεται να ενσωματωθούν μερικά νέα σετ εντολών, θα υποστηρίζουν μνήμες DDR4, ενώ θα εγκαθίστανται σε νέο socket, το LGA1150.

Έχει ακόμα πολύ δρόμο η Intel για να φτάσει την ARM...Η Intel προσπαθεί να κάνει έντονη την παρουσία της στην αγορά των επεξεργαστών για φορητές συσκευές, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να καλύψει τη διαφορά με την ARM, όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας.

Η πιο πάνω διαπίστωση, ανήκει στον Noel Hurley, αντιπρόεδρο Marketing και Στρατηγικής, του τμήματος επεξεργαστών της ARM.

Μια σύγκριση μεταξύ των μεριδίων αγοράς των κινητών και των tablet PC που ενσωματώνουν ARM επεξεργαστές και τα αντίστοιχα με επεξεργαστές Intel, δείχνει ξεκάθαρα πως η ARM υπερτερεί στον τομέα της κατανάλωσης ενέργειας, είπε ο Hurley και συνέχισε, λέγοντας πως για την Intel, αντίπαλος δεν είναι η ARM, αλλά ένας ισχυρός "στρατός" που αποτελείται από τους κατασκευαστές των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής ARM, όπως η Qualcomm, η Nvidia, η Texas Instruments και η MediaTek.

Πηγές από την Ταϊβάν, αναφέρουν πως ο νέος Atom επεξεργαστής της Intel, Z2460, που τον είδαμε για πρώτη φορά σε ένα ZTE Grand X IN στην IFA λίγες μέρες νωρίτερα, είναι μεν ισχυρότερος από τους αντίστοιχους ARM, αλλά υστερεί σημαντικά σε διαχείριση και κατανάλωση ενέργειας, σε σύγκριση με τους ARM, οι οποίοι καταναλώνουν λιγότερο από 1 Watt.

Όσον αφορά στα επερχόμενα Windows RT, ο Hurley είπε πως θα προσφέρουν ευκαιρίες σε όσους κατασκευαστές θελήσουν να μπουν σε τμήματα της αγοράς των ARM προϊόντων, υπολογιστών, smartphones ή άλλα.